4 Kasım 2013 Pazartesi

Hicri yıl başı



  1. 1 Muaharrem 1435.. Hicri yıl başı.. Kimin haberi var... Hiç..! Bir buçuk milyarlık İslam Dünyası, hangi değerini dünya ölçeğinde insanlığın beğenisine sunabildi ki günümüzde..? Sabah %99'u güya müslüman olan Türkiye'mizde, TV.ler 50 milyonluk milli piyangodan bahisle, sana çıksa ne yapardın sorusuna cevap verenlerden hiç biri meseleye helallık ve haramlık yönünden bakmadığı gibi, ayrıca hiç biri ç...alışıp üretmekten yana tavır koymadığının yanında mevcut işlerini de bırakıp yan gelip yatmaktan, tafra satmaktan bahsettiler..
    Zavallılar bilmiyorlardı ki, şu ana kadar piyangodan sözde zengin olanların akibeti nasıl başlamış ve nasıl bitmiştir..?
    İslam'ın devlet olduğu, devlet kurduğu, devletleşmede sistemleri oluşturduğu, imanını hayatına hakim kıldığı zamanın başlangıcı olarak kabul edilen 1 Muharrem yeterli anlaşılmış denemez. Batının hakim kültür analayışı - biraz da nefsi duyguları körüklemesi açısından olsa gerek- İslam dünyası'nı da önüne katmış, adeta Tsunami felaketi gibi hayatın kara deliklerine sürükleyip götürmektedir..
    Muharrem ayrıca siyasi çalkantıların da ümmetin iç kanamasına sebebiyet vermesi açısından önemlidir. Günümüzde de benzeri olayların servis edildiğini maalesef müşahede etmekteyiz.. Yeni yeni yezid'lerin dünya ölçeğinde neron'laştığını görmekteyiz..
    Bütün bunlarla birlikte, insanlığın yegane umudu İslam'dır. Ve hatta İslam Dünyası denenen coğrafyanın, diğer dünya insanlarından daha çok İslam'a ihtiyacı vardır. Bu durum hem kendileri ve hem de tebliğine görevli olduklar diğer dünyalar için elzemdir.
    Ben deniz böyle düşünüp böyle inanmaktayım..
    1 Muharrem 1435 Hicri yıl başınızı tebrikle, 'Ehl-i Beyt'e selam ve 'Hüseyin'ler ölmesin yeter artık diyorum..

1 yorum: